Keuring
Aankoopkeuring
Verkoopkeuring
Opleveringskeuring
Controle tijdens bouw
Overige Keuring

Offerte aanvraag
Tarieven
Werkwijze

 
Verkoopkeuring

De verkoopkeuring geeft een objectief bouwkundig beeld van de woning die u wilt verkopen. De aankoop van uw woning door de een potentiŽle koper wordt hierdoor versneld, omdat hij kan vertrouwen op het door een onafhankelijk keuringsbureau opgestelde bouwkundig rapport.

Verkoopkeuring nodig? Vergelijk de Tarieven:

 
Plaats of Postcode woning
 

 


Als verkoper heeft u een informatieplicht. Dit vindt u onder artikel 17 van het Nieuw Burgerlijk Wetboek. Deze informatieplicht houdt in dat u verplicht bent kopers te informeren als uw woning niet geschikt is voor normaal gebruik. Dus alle bouwkundige gebreken moeten gemeld worden. Met onze verkoopkeuring, in combinatie met het door u in te vullen inlichtingenformulier, voldoet u aan uw informatieplicht.

De rapportage snel in uw bezit

Onze bouwkundige inspecteurs keuren woningen in heel Nederland. Het is voor onze inspecteurs dagelijks werk. We kunnen dan ook snel op uw vraag inspelen. De keuring kan, in de meeste gevallen, al binnen een aantal werkdagen worden uitgevoerd. De uitgebreide rapportage ontvangt u binnen een aantal werkdagen na de verkoopkeuring. Dit is snel en simpel!

Werkwijze tijdens keuring

U weet nu wat de verkoopkeuring inhoudt, maar waar let onze bouwkundige inspecteur allemaal op? De verkoopkeuring is een beoordeling van de woning op basis van een visueel onderzoek op alle essentiŽle punten voor zover deze bereikbaar zijn onder normale omstandigheden. Indien deze toegankelijk is, wordt de kruipruimte ook geÔnspecteerd (denk aan kruipluik, hoogte, waterstand e.d.). De inspectie op locatie neemt circa 1 uur in beslag. Het uitwerken van het rapport neemt circa 1,5 uur in beslag, maar gebeurt op een andere locatie.

De inspecteur geeft u dan al een mondelinge toelichting en bouwkundige tips, en kan uw vragen beantwoorden. De expertise van onze inspecteur op het gebied van gebreken, herstelmaatregelen en kosten is onmisbaar om een goed beeld te krijgen van de staat van onderhoud en eventuele mankementen. Laat daarom de keuring door een bouwkundige uitvoeren, zodat u zeker weet dat u een goed en onafhankelijk bouwkundig rapport van de woning krijgt.

 
Copyright © BIJN.nlDisclaimerColofon