Keuring
Aankoopkeuring
Verkoopkeuring
Opleveringskeuring
Controle tijdens bouw
Overige Keuring

Offerte aanvraag
Tarieven
Werkwijze

 
Opleveringskeuring


Vergelijk opleveringskeuring Tarieven:
 
 
Plaats of Postcode woning
 

 


Wat houdt een opleveringskeuring in?

De kurk is van de fles, de dagen van spanning zijn voorbij: u heeft uw nieuwbouwhuis gekocht. U wordt door de bouwondernemer uitgenodigd voor de oplevering, als het huis klaar is. In de meeste gevallen krijgt u op die dag ook de sleutels van het huis. De opleveringskeuring is een belangrijk moment. Dat is het moment waarop alle (visuele) tekortkomingen aan de woning moeten worden genoteerd. Het is daarom verstandig een onafhankelijke en deskundige bouwkundige keuring voor de opleveringskeuring in te schakelen. De inspecteur noteert alle tijdens de opleveringskeuring geconstateerde gebreken in een bouwkundig rapport en zal er zo veel mogelijk op toe zien dat de tekortkomingen uit zijn bouwkundig rapport worden overgenomen in het íproces-verbaal van opleveringí (de lijst die de bouwer bijhoudt tijdens de opleveringskeuring). De ondernemer is als aanbieder van de woning verplicht de waargenomen tekortkomingen te verhelpen.

Tijdens de opleveringskeuring krijgt u uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast geeft de bouwkundige u adviezen over onderhoud en uitleg over de werking van bouwtechnische installaties. In een nieuwe woning zit erg veel vocht. Dat moet er uit. De bouwkundige geeft aan hoe u het beste kunt stoken en ventileren. Een goed binnenklimaat is niet alleen van belang voor de gebruikte bouwmaterialen, maar ook voor uw gezondheid.

Enkele aandachtspunten

Let goed op bij een vooroplevering. Een vooroplevering kan worden gezien als een soort generale repetitie voor de officiŽle oplevering. Tijdens deze vooroplevering krijgt u alvast de gelegenheid de woning te bekijken en punten door te geven die volgens u niet correct zijn. Maar omdat het nog geen officiŽle oplevering is, hoeft de bouwer nog niets met deze punten te doen. Wij raden u dan ook ter strengste af deze lijst met tekortkomingen te ondertekenen. Het is namelijk goed mogelijk dat er bij de laatste (herstel)werkzaamheden in de woning nog nieuwe gebreken ontstaan. Schakel een bouwkundige bij voorkeur in bij de echte oplevering en niet bij de vooroplevering. 
Copyright © BIJN.nl