Keuring
Aankoopkeuring
Verkoopkeuring
Opleveringskeuring
Controle tijdens bouw
Overige Keuring

Offerte aanvraag
Tarieven
Werkwijze


 
Aankoopkeuring

En van de duurste aankopen in een mensenleven vraagt om een goede voorbereiding. Het is namelijk verleidelijk om met de verkopers in onderhandeling te gaan als u een huis hebt gevonden dat op het eerste oog helemaal aan uw wensen voldoet. Maar houdt alstublieft uw hoofd koel en wees op uw hoede. Dat voorkomt dat u voor onaangename verassingen komt te staan. Want regelmatig vertonen huizen onopgemerkte gebreken, achterstallig onderhoud of pakt een verbouwing duurder uit dan verwacht. Daarom raden wij u een aankoopkeuring aan.

Vergelijk Tarieven Aankoopkeuring:

 
Plaats of Postcode woning
 

 


Daarnaast heeft u als koper volgens artikel 17 van het Nieuw Burgerlijk Wetboek een onderzoeksplicht. Als u vraagtekens heeft bij de bouwkundige kwaliteit van de woning die u wilt kopen, moet u onderzoek (laten) uitvoeren. Een aankoopkeuring voldoet aan deze onderzoeksplicht.

Een aankoopkeuring is overigens geen taxatie. Bij een taxatie wordt uitsluitend de marktwaarde vastgesteld en krijgt u geen inzicht in de gebreken, herstelmaatregelen en kosten.

Wat houdt de aankoopkeuring in?

Een aankoopkeuring is een visuele inspectie die u een beeld geeft van de bouwkundige staat van de woning die u wilt kopen. U zult van onze bouwkundig inspecteur veel informatie over de woning krijgen, uiteraard geeft hij ook antwoord op al uw vragen. Hij berekent daarnaast voor u de kosten om het huis direct in goede staat te brengen en te houden. Na afloop ontvangt u een bouwkundig rapport. In dit rapport staan de bevindingen van onze inspecteur nog eens overzichtelijk op een rijtje. Tevens wordt hierin de bouwkundige staat van de woning omschreven.

Veel voorkomende gebreken

De aankoopkeuring is d manier om een miskoop en/of onverwacht hoge kosten aan herstelwerkzaamheden te voorkomen. Elke bouwperiode heeft zo zijn eigen kenmerkende gebreken. In gevels van bijvoorbeeld een doorzonwoningen komt bijvoorbeeld vaak houtrot voor en in het binnenwerk vochtdoorslag en schimmelvorming. De kosten voor herstel kunnen snel oplopen. Het opknappen van een huis pakt dan duurder uit dan verwacht. Om hier een goed beeld van te krijgen, is vakkennis onmisbaar. Schakel daarom een deskundig bouwkundige van een onafhankelijke organisatie in.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Degene die een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie wilt afsluiten, kan een keuringsrapport nodig hebben dat is opgemaakt overeenkomstig het model bouwkundig rapport voor de Nationale Hypotheek Garantie. Alle bouwkundige rapporten worden geaccepteerd door de NHG.

Overige voordelen aankoopkeuring rapport

Als koper kunt u de informatie uit het keuringsrapport bijvoorbeeld gebruiken in de onderhandelingen over de vraagprijs. Het is daarom aan te raden niet te wachten tot n het ondertekenen van het koopcontract met het laten verrichten van een aankoopkeuring. Op dat moment bent u al te laat om met de resultaten van het keuringsrapport het maximale uit de onderhandelingen te halen.

Indien u op het moment van tekenen van het koopcontract nog geen aankoopkeuring hebt laten verrichten, kunt u in de koopakte laten opnemen dat de koop alleen doorgaat als het huis in orde is volgens de aankoopkeuring. U neemt dit dan als ontbindende voorwaarde op in de voorlopige koopakte.

 
Copyright BIJN.nlDisclaimerColofon